Nieuws


 

Maandag 19 oktober

Het is alweer voorbij, de Landbouw Vakbeurs en daarmee ook het CarrièrePlein. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde beurs. Het CarrièrePlein is goed bezocht en talenten hebben goede zaken kunnen doen. Naast de workshops was de speeddatesessie op donderdag een groot succes. Acht bedrijven namen plaats om met acht kandidaten kort om tafel te gaan. Zowel de bedrijven als de kandidaten hebben veel geleerd van deze intensieve sessies en verdere sollicitatiegesprekken zijn gepland.
Het Carrièrebord is goed bekeken en was prominent aanwezig. Jonge talenten maar ook werknemers met werkervaring konden de vacatures bekijken die momenteel spelen in de agrarische sector in zowel binnen- als buitenland.

Heeft u interesse om in toekomstige concepten mee te werken? Bel of mail gerust naar info@carriereplus.info.

 Het prominente vacaturebord op het CarrierePlein is gevuld!

De headlines van een breed scala van tientallen agro- en groene vacatures is direct zichtbaar voor alle bezoekers. Een uitgebreidt functieprofiel is bij de informatiebalie ter plekke te verkrijgen.maandag 12 oktober 

Naast de, veelal, HBO vacatures staan er ook een aantal interessante stageplaatsen vermeld. Last-minute vacatures kunnen voor en tijdens de beurs nog doorgegeven worden. Deze vacatures worden dan prominent op zijwanden geplaatst. Opgave vacatures: verkoop@carriereplein.info

 Vrijdag 9 oktober

Nieuwe workshop!

 

VMR Commerciële Groei gaat op woensdag en vrijdag om 19.30 uur een workshop verzorgen gericht aan bedrijven (werkgevers). Uiteraard zijn alle geïnteresseerden welkom.

 

Haal de recessie uit je hoofd … en uit je klant!!

Lage opbrengstprijzen, banken die niet meer willen, klanten die niet meer willen. Er speelt heel wat in de markt.

Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe kun je nog enthousiast met boeren over investeringen praten, nieuwe ontwikkelingen adviseren? Hoe kun je klanten helpen in moeilijke tijden? Deze tijd vraagt een andere rol van de buitendienstmedewerker. In deze workshop krijg je inzichten en handvatten om deze nieuwe rol inhoud te geven.

 


 

Maandag 5 oktober


Definitief programma workshops!
Het programma van de wokshops die gegeven worden op het CarrièrePlein is definitief! De schuingedrukte workshops zijn gericht op bedrijven maar uiteraard toegankelijk voor elke belangstellende. De workshops duren een half uur en zitten vol informatie, van sollicitatie tot verkoopgesprek. Er is veel belangstelling dus schrijf je snel in via info@carriereplein.info . Geïnteresseerden die zich inschrijven ontvangen een gratis toegangskaart voor de Landbouw Vakbeurs in Den Bosch.


 

Donderdag 1 oktober 2009

De voorlopige workshops zijn bekend!


 

Donderdag 1 oktober

CAH Dronten op het CarrièrePlein!
CAH Dronten zal aanwezig zijn met een stand op het CarrièrePlein. Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten zal een stand tonen waarin een mooie combinatie is gevonden tussen informatie en relaxen. Sta je op het punt te kiezen voor een studie of heb je een baan en wil je graag een deeltijdstudie volgen? Kom naar de stand op het CarrièrePlein en je verkrijgt alle informatie! www.cah.nl.

 Woensdag 30 september 2009

 

Workshops bekend!


Een aantal workshops is vandaag bekend geworden. Er wordt druk gewerkt aan de planning en deze zal deze week op de website verschijnen. Er zijn workshops voor werkgevers en workshops voor werkzoekenden of  andere geïnteresseerden. De volgende onderwerpen zijn bekend en zullen op alle drie de dagen gegeven worden:

 

Personal Branding 'Grip op je carrière, werk aan je merk

Career ID zal in vogelvlucht met je aan de slag gaan over Personal Branding! In de huidige arbeidsmarkt is het een stuk lastiger om je droombaan te krijgen, daadwerkelijk promotie te maken of een bepaalde opdracht binnen te halen. Personal branding kan je hierbij helpen. Weet wat je uniek maakt, draag dit uit en ervaar dat je steeds interessanter wordt voor anderen. In deze workshop wordt je aan de hand genomen en ontdek je wat dit voor jou kan betekenen.

Voor werkgevers heeft CareerID ook een workshop ontwikkeld:

 

Ontwikkelingen in recruitment 'Talent vinden door boeien'

Het vinden van talentvolle medewerkers of beperkt beschikbare kandidaten vraagt om een sterk werkgeversmerk. Ontdek in deze workshop aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden hoe de kracht van uw organisatie vertaald kan worden naar een unieke boodschap. Maak kennis met slimme methoden en bijzondere oplossingen. Een succesvolle arbeidsmarktpositionering vraagt vooral om creativiteit en ontdek daarbij dat een groot budget dus helemaal geen vereiste is.

 

Heb je interesse? Laat het weten via info@carriereplein.info dan reserveren wij alvast een plek.

 

Lotte Wijnands

Interim Project Coördinator

 

Agrio uitgeverij bv
Postbus 168
7040 AD 's Heerenberg
Tel. 0314 68 44 48  mobiel 06-53632571
Fax 0314 68 20 08
Email l.wijnands@agrio.nl
Internet www.agrio.nl

  


Vrijdag 25 september 2009


Verbeter jezelf op het CarrièrePlein!

De voorbereidingen voor het CarrièrePlein zijn in volle gang. De aanmeldingen voor standhouders, inschrijvingen voor workshops en speeddates komen ook al binnen. Tijdens het CarrièrePlein kun je in korte tijd leren om jezelf goed neer te zetten. Zo kun je geholpen worden met de indeling van je CV en hoe jezelf daarin het best kunt “verkopen”. Hoe presenteer je jezelf eigenlijk in een gesprek? Op deze vragen krijg je allemaal antwoord op het CarrièrePlein tijdens de Landbouw Vakbeurs in Den Bosch. Ervaringsdeskundigen van AB Oost, Alles voor groene arbeid, CareerID en Carrière+ nemen je mee in de carrousel van de Carrière.

Houd de website in de gaten!

 


 

 


Persbericht werkzoekenden, Donderdag 24 september 2009

 

Speeddaten op het CarrièrePlein

 

Nieuw in de Agrosector: CarrièrePlein. Ben je op zoek naar een leuke baan in de Agribusiness? Kom dan naar het CarrièrePlein op de Landbouw Vakbeurs in Den Bosch. Neem deel aan de speeddates die worden gehouden: direct in contact komen met een interessant bedrijf in de Agribusiness en kans maken op een leuke carrière.

 

Het CarrièrePlein wordt georganiseerd door het magazine Carrière+ in nauwe samenwerking met AB Oost, Alles voor groene arbeid, CareerID en beursorganisator Expo Management. Het CarrièrePlein is de ontmoetingsplaats voor talent en bedrijf in de Agribusiness. Op een prominent vacaturebord hangen alle relevante vacatures van bedrijven die rondom de landbouw werkzaam zijn. Een groot aantal bedrijven presenteert zich op het plein, zodat werkzoekenden 'live' kunnen solliciteren. Hiervoor organiseert Carriere+ samen met haar partners ook speciale speeddatesessies. Bedrijven en werkzoekenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.carriereplein.info 

 

Het CarrièrePlein biedt werkgevers ook de gelegenheid om voor kleine groepen workshops of bedrijfpresentaties te verzorgen. Verder kunnen werkzoekenden een sollicitatievideo inspreken, hun CV updaten en zichzelf op verschillende onderdelen testen om sterke en zwakke kanten te ontdekken. Naast werkgevers zijn er ook werving- en selectiebureaus en detacheerders aanwezig. Speciale aandacht is er ook voor werkgevers die het in crisistijd wat moeilijker hebben. Zij kunnen advies krijgen over innovatief personeelbeleid. Medewerkers anders inzetten leidt tot betere prestaties.

 

Voor studenten aan een hogere agrarische school biedt het CarrièrePlein de mogelijkheid in contact te komen met bedrijven voor een stage- of afstudeerplek. De Landbouw Vakbeurs vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer informatie over het CarrièrePlein is te vinden op www.carriereplein.info 

 

 

Carrière+ is het onafhankelijke magazine voor loopbaanontwikkeling in de agrosector, food, groene ruimte en milieu. Carriere+ is een uitgave van Agrio uitgeverij bv in 's-Heerenberg, uitgever van negen periodieken en een reeks internetsites gericht op de landbouw. Meer informatie: www.agrio.nl

 

AB Oost is een grote personeelsorganisatie werkzaam in de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het bedrijf is gespecialiseerd in werving en selectie, uitzenden en detacheren, payroll, het bemiddelen van EU-medewerkers en personeelsadvies in de sectoren landbouw, bouw, groenvoorziening, GWW, transport en aanverwante sectoren. Meer informatie: www.aboost.nl

 

CareerID richt zich op het vinden, binden en ontwikkelen van talentvolle medewerkers door middel van innovatieve oplossingen zoals tests/leermodules, serious gaming en onze carriereportal. Op de carriereportal - die ontwikkeld is in samenwerking met Wegener - kunnen zowel kandidaten als werkgevers zich profileren met een uitgebreid C-ID profiel. Dit profiel vormt de basis van onze intelligente matching. Meer informatie: www.careerid.nl

 

Alles voor groene arbeid is een adviesorganisatie voor personeels- en organisatievraagstukken in de groene sector voor werkgevers en werknemers in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Ze biedt oplossingen voor diverse arbeidsvraagstukken van het ontwikkelen en implementeren van personeelsbeleid, werving en selectie, training en coaching, opleiding en scholing tot en met loopbaanadvies en helpdesk voor CAO-vraagstukken. Meer informatie www.allesvoorgroenearbeid.nl

om samen met Agrio de website nog beter en informatiever te maken.

 

Lotte Wijnands

Interim Project Coördinator